Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

Latest topics
» REFORMI REFORMI REFORMI
18th May 2011, 01:26 by wem3

» PROGRAMI IPHONE
17th May 2011, 23:47 by wem3

» INFEKTOLOGIJA
17th May 2011, 23:23 by wem3

» GASTROENTEROHEPATOLOGIJA
17th May 2011, 22:44 by wem3

» BODY MASS INDEX
17th May 2011, 22:33 by wem3

» HEMATOLOGIJA
17th May 2011, 22:01 by wem3

» PEDIJATRIJA
17th May 2011, 21:58 by wem3

» PEDIJATRIJA
11th May 2011, 21:22 by wem3

» GASTROENTEROHEPATOLOGIJA
11th May 2011, 21:20 by wem3

Social bookmarking
Bookmark and share the address of wem3 on your social bookmarking website
FACEBOOK Forum for students of medicine Skopje Macedonia
Medicinari Skopje

Create Your Badge
CHECK YOUR HEALTH ONLINE

FARMAKOINFORMATIKA

Go down

20110427

Post 

FARMAKOINFORMATIKA
ПРИЈАВУВАЊЕ НА НЕСАКAНИ ДЕЈСТВА НА ЛЕКОВИ

Обврската за пријавување на несакани дејства на лекови ни е добро позната на сите. Но дали и колку често го правиме ова, иако во секодневните разговори со колегите имаме коментари на оваа тема.

Што може Вие да направите!

Во договор со Фармацевтската комора, го објавуваме прашалникот за пријава на несакани дејства на лекови. Истиот можете да го пополните “on-line” и потоа да го отпечатите. и испратите на соодветната адреса која е наведена на втората страна од формуларот кој ви го приложување.

Пријавата треба да биде испратена до Националниот центар за следење на несакани дејства на лекови кој функционира во склоп на Институтот за предклиничка и клиничка фармакологија со токсикологија при Медицинскиот факултет.

Адресата на оваа референтна установа е наведена на втората страна од формуларот.

Едно мало, но не и неважно потсетување!

Пријавата на несакано дејство на лек (поткрепена со потврда од Националниот центар за следење на несакани дејства на лекови) се бодира со 0,5 бода според правилникот за КМЕ на ЛКМ.
Attachments
PrijavaNDL.doc You don't have permission to download attachments.(43 Kb) Downloaded 0 times

viskcah

Posts : 17
Points : 63
Reputation : 3
Join date : 2008-04-09

Character sheet
MOBILE:
100/100  (100/100)

Back to top Go down

Share this post on: diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum